onsdag 29 juni 2011

Solskenskaka


Till årets midsommarutflykt bakade jag denna snabb-kaka. Det är en av mina favoriter som jag oftast gör utan fyllning eftersom den alltid lyckas, mer eller mindre ;-) och så är den mjölkfri!

   Sonias solskenskaka
3 ägg
3 dl socker
1 dl ljummet vatten
3 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

175 grader i 35-40 min, nedersta falsen i stor form med raka kanter.

Kräm -kokas hastigt upp -räcker med ½ sats om man inte vill ha den alltför "tung"
1 dl  havremjölk eller sojamjölk (mjölk)
125g mjölkfritt margarin (smör)
4 tsk vaniljsocker
ev rivet skal från en halv lime -tillsätts efter upp-koket

Klyv sockerkakan -häll ljummen kräm på nedre halvan och på den övre halvans "nedre" del dvs när du lägger ihop halvorna så hamnar krämen mot varandra...
Lägg ihop kakan. Strö ev över lite florsocker före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar