fredag 15 februari 2013

From som ett lamm

Sune som ettåring och då yngst av våra avelsbaggar...

Idag har vi gjort flera saker som känns skööönt att ha gjort! Båda sakerna har fått vänta eftersom det varit för kallt men idag var det kring +-0 hela dagen och eftersom vi var hemma hela familjen passade vi på.
Vi har slaktat baggar så nu har vi bara en avelsbagge kvar. Tanken var att vi skulle slakta Sune och Bärtil men i vinter har Tjalve som alltid varit så lugn och snäll fattat humör och Sune som förrut varit lynning har blivit from som ett lamm ;-) Nu får vi se hur vi gör i framtiden, om vi bara kommer att hålla en avelsbagge eller flera. Men eftersom vi nu har fler avelsbesättningar inte allt för långt bort klarar vi oss med bara en bagge... När vi sedan släppte ihop alla fåren inkl Sune så var det lugnt på en gång.
En annan sak som också blivit gjord i dag är att jag städat hönshuset. Tänk vad man mår dåligt inombords när man vet att saker behöver göras men det bara inte går. Eftersom vi inte har någon uppvärmning hos hönsen så får man passa på att göra rent när man är hemma och det dessutom är "snudd på blia".
-Vad roligt det kändes att gå ut och göra bort "kvällslagårn" i kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar