tisdag 1 april 2014

Framtidstro


Under hela den tid jag bott i Grannäs har det alltid funnits en byagemenskap som nästan kan förflytta berg ;-) Därför är jag inte förvånad när jag läste följande artikel i en av våra lokaltidningar:
 
”Exklusivt boende med äkta bykänsla erbjuds när ett nytt bostadsområde byggs i Grannäs.
Ett nytt bostadsområde ska byggas i Grannäs. Det är några av Grannäs fastighetsägarna som ligger bakom projektet där man vill erbjuda äkta bykänsla på landet.
 
– Arkitektritade hus med gemensam och sammanhållen stil, säger en av initiativtagarna.
 
Det handlar om ett bostadsområde med exklusiva arkitektritade villor där kunden själv kan välja allt från storlek på huset ner till färgen på köksluckorna.
 
Man berättar vidare att det kan vara svårt att få tag i hus för den som vill bo i Grannäs och att många heller inte är beredda att ge sig i kast med kostsamma renoveringar av gamla hus.
 
Men smakar det så kostar det. Den som vill köpa ett nyckelfärdigt hus i det nya området kommer att behöva slanta upp med närmare 4 miljoner kronor.
 
Då ingår strandnära boende med egen småbåtshamn och man får en villa som uppfyller de senaste energikraven.
 
För initiativtagarna har det länge varit en dröm att skapa fler boenden i byn, som man uttrycker det, och idén om ett bostadsområde har funnits i tio år.

– Några av oss är uppväxta i byn och känner starkt för Grannäs, säger de.
 
Kommunens översiktsplan har tidigare ej medgett samlad bebyggelse i området men i samband med att man antagit en ny detaljplan kan man nu gå vidare.
 
I den nya detaljplanen för området finns 14 hus inritade. I en första etapp kommer sex tomter att markberedas och avlopp, el och bredband kommer att grävas fram till tomgränserna. Man kommer att söka bygglov för två hus till att börja med varav båda kommer att användas som visningshus i ett inledningsskede.
 
– Målgruppen som är intresserade av de här husen måste ha lite pengar att gå in med men intresserade har redan hört av sig.”

6 kommentarer:

  1. Idag är det första april!!!

    SvaraRadera
  2. VET DU..jag gick på den FÖRSTA delen av ditt inlägg För har man som mig ..bott här i Grannäs i snart 5 år och fått upptäcka den vackra och varierande naturen med Mjössjön och alla mysiga människor Så tänkte jag..ett det var ju en toppen ide.För varför söka sig så långt bort för att få uppleva det som finns på NÄRMARE håll..HÄR i Grannäs MEN när det kom till kostnaderna drog jag åt mig öronen..för DET var något som stretade emot Ett mycket bra första April lurendrejeri..som låg väldigt NÄRA verkligheten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du var inte ensam om att gå på det och det visar ju att det inte är helt omöjligt att genomföra ett projekt av detta slaget i Grannäs och med Grannäsbor!

      Radera
  3. Fast gör man om den där idén lite är den ju inte dum ;)

    SvaraRadera