måndag 5 december 2011

Kvalitetstid


Idag har jag och dottern haft kvalitetstid med varandra.
Först lagade vi väggen mellan Sune och Rune. Det där lugnet som var hos fåren är just nu ett minne blott. Några av tackorna har brunstat de senaste dagarna och de baggar som för tillfället inte har någon brunsttacka i sin flock blir minst sagt irriterade. Vi har alltid en täckt vägg mellan baggarnas grupper eftersom dom håller sig relativt lugna när dom inte ser eller kan lukta på varandra. I helgen hade en av dessa skivor blivit nedriven/nerstångad, när jag sedan skulle gå in och laga väggen fick jag mig en regäl smäll på benet som gjorde att jag både såg stjärnor och hörde forsens brus... Det var inte jag som var målet utan baggen på andra sidan grinden och jag stod helt enkelt i vägen... Därefter fick sonen vara mina ögon i nacken under helgens reparation och idag dottern.
När fodring och reparationer var avklarade gick vi in och bakade lussekatter och saffransbullar. Saffransdoften och de snöflingor som kom i natt och målade marken vit gör att det genast blev lite mera julkänslor i Grannäs!

2 kommentarer:

 1. Kvalitetstid skall man unna sig :-). Ser gott ut, jag måste också sluta låta saker komma emellan och baka, jag har tänkt göra det så länge!
  ha ett fint veckoslut,
  kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns som det inte var så länge sedan som man fick hjälpa till med skor och vantar när dom skulle ut och leka och nu är dom stora och flyttat hemifrån ;-)
  Önskar även dig en trevlig helg

  SvaraRadera