måndag 3 december 2012

Beslut och förändring

 
Idag är det fullmäktige i vår kommun och jag kommer att delta eftersom jag är invald politiker. I en kommun som vår, som dessutom är Sveriges minsta, kan man göra sin stämma hörd. Men visst kan det ibland vara jobbigt att ta vissa beslut men att inte ta ställning är också en form av ställningstagande...
 
"Den som är rädd för förändring är också rädd för livet."
Kinesiskt ordspråk

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig!
    Nackdelen med att engagera sig i politiken är dock att man får stå för beslut som man inte röstat för.
    Om ens parti beslutar att lägga ner en skola t ex, då får alla i hela partiett stå för detta.....och om kommunfullmäktige tar samma beslut får hela fullmäktige stå för detta.

    Vänligen
    Ingemar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som Moderat politiker står jag för de beslut jag har fattat. Om någon i mitt parti väljer att tycka och rösta på annat sätt än vad jag gör så är det upp till dem. Visst har det hänt att jag varit besviken på hur mitt parti har röstat, men om jag gjort allt som jag kunnat för att driva min åsikt så har jag också visat min ståndpunkt. Vill jag dessutom få min åsikt i protokollet så kan jag reservera mig mot beslutet. Så, nej, jag står inte för ett beslut i fullmäktige som jag inte röstat på eller för, men jag accepterar beslutet eftersom det är demokratiskt taget.

      Radera