Majonnäs med stavmixer ca 2.5 dl
-utan att
det blir några äggvitor över!
Ingredienser:
•1 ägg
•2 tsk vitvinsvinäger
•3 krm salt
•1 krm vitpeppar
•1 tsk dijonsenap
•2 dl (170 g) matolja (eller annan olja med neutral smak t.ex. rapsolja)
Utrustning du behöver:
• stavmixer samt hög burk/tillbringare
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser i den höga skålen som hör till mixerstaven. Se till att alla ingredienser har samma temperatur (låt gärna stå i rumstemperatur några timmar) annars är risken stor att majonnäsen skär sig.
Stoppa ner stavmixern längst ner i botten och kör på högsta effekt, höj sakta stavmixern upp mot ytan under ca 5 sekunder!
Nu är majonnäsen klar!
•Om majonnäsen skär sig så kan man rädda den genom att lägga en äggula i en annan skål och sedan tillsätta den skurna majonnäsen matskedsvis under vispning. (har inte behövt pröva ännu efter två satser)
Hållbarhet och förvaring: Minst 1 månad i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar