måndag 16 maj 2011

Hundgården


Med tanke på förra inlägget där jag sa att hundarna tagit med sig handsken ut i hundgården så kanske det kräver en liten förklaring hur hundarna kan passera ut till hundgården utan att vi ser vad dom har med sig.


När vi byggde vårt hus för 19-20 år sedan så byggde vi en hundlucka från tvättstugan direkt ut i hundgården. Detta är mycket praktiskt för hundarna kan gå ut när dom vill! Vi har även så att vi kan stänga igen deras lucka och även lägga till extra isolering, vilket brukar behövas när det är under -20° på vintern. Hundgården i sig är mycket stor och vi har använt över 100m stängsel vilket har gjort att både får och hästar ibland har gästat hundgården!

Så om vi blir borta längre än vi tänkt så klarar hundarna sig bra. Sedan har vi en annan lösning som vi också brukar använda oss av när vi är borta -farmor och farfar! Det är den lösning som hundarna tycker bäst om, att få vara hos farmor och farfar och äta gott, ligga i soffan och gå långa promenader!

2 kommentarer:

  1. Det är oerhört praktiskt med hundgård. Jag hade hundgård när jag bodde i Tavelsjö. Hundgård med Hundvilla.
    Till Molly ska jag ha hundgård utan stängsel. Det ska bli spännande. Innan hösten gör sitt antågande ska den vara klar.

    SvaraRadera
  2. Det var en hundgård som heter duga! Och så otroligt bra med hundluckan så att de kan röra sig fritt ut och in. Tänk om alla hundar hade det så bra ordnat.

    SvaraRadera