fredag 29 januari 2016

Nyheter eller...

Sid 2 i dagens VK
 
Vi som bor på landsbygden och får dagstidningen och posten utdelad av posten har insett att vi inte är prio 1 eller tillräckligt lönsamma! I vår by får vi posten mellan 12-14, oftast närmare 14... Sedan 1 januari 2015 har vi inte någon lördagstidning, i detta fall VK, Västerbottens Kuriren.

Vi har i nästan alla år som vi bott här i Grannäs delat tidning med våra svärföräldrar. Har många gånger känt att nyheterna i dagstidningen är förbi och inga nyheter längre då de når oss. Så för mig personligen läser jag nyheterna på nätet och är nöjd med nyhetsuppdateringen på det sättet.

I går kände jag att jag ville ha svar på varför svärmor inte fått någon TV-bilaga efter nyår, så jag ringde VK.
Jo, from 1 januari 2016 får ingen prenumerant, oavsett bostadsort, TV-bilagan i VK.
Jag tyckte då att man borde ha meddelat sina kunder detta varvid man svarade att chefredaktören i sin krönika tagit upp detta tidigare.
Jag sa att jag inte tyckte att det var tillräckligt då ingen jag frågat nåtts av denna krönika. Samt att med tanke på att vi dessutom inte får någon lördagstidning inte har lördag och söndagens TV-tablå.
Kvinnan på VK som jag talade med sa att man just diskuterat detta och man funderade på att åtgärda problemet på något sätt.
Bra, sa jag, men jag tycker att man ska informera bättre med några rader i tidningen då budskapet helt klart inte nått fram till läsarna.

Idag fanns det ett utökad TV-program för lördag och söndag samt några rader i tidningen, se ovanstående bild... Man kan påverka!

2 kommentarer:

  1. Tummen ner för försämrad service på landsbygden!
    Tumme upp för dig som engagerade dig och fick till förändring!!! Hurra.

    SvaraRadera