måndag 25 juli 2011

Lycklig Saga

Saga och Tign förra våren när de släpptes på sommarbetet -de två av våra hästar som spontant kan tävla i hagen...

Igår fick Saga vara ute i hagen med övriga hästar, 1 timme på morgonen och 1 timme på kvällen. Oj, vad hon galopperade iväg när hon förstod att hon fick vara med de andra -att vara häst! 
Under hela tiden Saga har varit sjuk har hon fått lite grönt både för att hålla kontakt med grönt men även för att få ned medicinen, Saga äter nämligen  inte kraftfoder, mineraler eller annat "tjafs" som man kan lura in lite medicin i... De senaste dagarna har hon fått gå ute på gårdsplanen medans jag mockat morgon och kväll för att så småningom kunna slussas ut på bete åtminstonde några timmar per dag. Saga är en otroligt lugn häst i flock och stall men när hon får springa gör hon det gärna -fort och med hela kroppen! Därför har det säkert varit en stor prövning för henne att stå på box.
Jag har fått många klock tips angående fång och jag tackar för dessa. Ett led i detta är att jag valt att släppa henne med övriga hästar på det skogs- och naturbete som de övriga hästarna går på och hoppas att "utslussningen" fortsätter att fungera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar