tisdag 3 januari 2012

Fel i planeringen


 Så här brukar det se ut, lammen leker och de vuxna djuren bryr sig inte.

En del lamm brukar även kolla om det går att tjuva lite mjölk från baggarna...
Bilderna från lammningen våren 2011.

Visst hade jag gjort vissa planeringar angående årets lamm men inte var det dessa! Misstänkte att det skulle komma något lamm kring jul men inte att fem tackor skulle lamma... Ja, en av dessa fem har ännu inte lammat men det kommer när som som helst.
I vanliga fall så blir det bara lite extrajobb samt att dessa lamm går till slakt eftersom jag inte vet vem som är pappan. Det som skiljer sig i år från andra år är att baggarna blivit "skogstokiga"! Baggarna jagar tackorna med lamm, runt, runt och mitt i detta kaos så skuttar förra sommarens tacklamm och tycker att det är livat värre. I vanliga fall brukar baggarna bara lugnt ligga och idissla medans lammen skuttar omkring -gärna uppe på baggarnas ryggar. Men inte i år. Full panik, i kubik! Så för tillfället är tackorna med lamm instängda och en första fas blir att släppa ihop de tackor som har lamm med varandra och sen får vi se vad vi provar...
-Nä, inte blir det som man tänkt och inte får man sova på nätterna när "man ligger på ohågan"...

5 kommentarer:

 1. Varför går det inte att läsa ditt inlägg "20 år med gutar"? Hade varit intressant läsning.... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Har gjort ett utkast inför att det snart är 20 år sedan jag skaffade gutar. Men tanken var inte att den skulle läsas än på några månader... Hur eller var har du hittat den???

   Radera
  2. I min läslista över bloggar jag följer, men du kan vara lugn, det är bara rubriken och första meningarna som syns. Ser fram emot att få läsa hela inlägget i framtiden då? :)

   (*Ida 12 år* Idag är det precis 20 år sedan jag och min pappa åkte till Ytterhogdal, Härjedalen och hämtade hem våra tre första gutefår. Ida, My och Vegard Ulvang hette fåren och dessa tre har utgjort bas...)

   Radera
  3. Ja, inlägget kommer men det dröjer som sagt några månader...

   Radera
  4. Ser att överskriften i detta inlägg passar dubbelt så bra nu ;-)

   Radera