söndag 11 mars 2012

Racer-Tign

Full fart spar tid... Undrar ibland om det är en tanke som flimrar förbi i Tigns huvud. Hennes sätt att testa om en människa är värdig att rida på henne är -FULL FART! Då gäller det att lita på sig själv och Tign, för tar man i tyglarna i det här läget så blir den lilla kontakt man har helt blockerad. Det låter totalt livsfarligt men så är det faktiskt inte. För Tign gäller det att kunna lita på att vi kan lita på varandra ömsesidigt, fullständigt och i alla lägen. Hon tar hand om mig och i gengälld tar jag hand om henne, -glasklart! Att hon sedan är en otrolig nybörjarhäst är kanske svårt att ta in men i det läget vet hon att hon är den som får ta hand om den som för tillfället inte har någon koll alls.
När vi väl har gått igenom denna fas så är ordningen återställd och kommunikationen fungerar utan ord eller handling, tanken räcker.... Det som är spännande i detta ögonblick är hur lång denna fas ska bli denna gång eftersom hon fått stå så länge som hon gjort men det beror på en annan historia.

Alla våra djur har på något sätt en plats i mitt hjärta men Tign tar upp en liten större del... Namnet Tign är isländska och betyder något i stil med härskarinna, drottning och det namnet bär hon med självklarhet!

4 kommentarer:

 1. Carola Magnusson11 mars 2012 23:38

  Hej Christina! Jag har återupptagit ridningen och rider dessutom på islandshästar. För första gången i mitt liv. Jag är ju inte någon duktig ryttare men är medryttare/-skötare på en 22-årig fd turridningislänning. Perfekt häst för mig. Lugn, trygg och snäll. En bra läromästare. Om än något seg...

  SvaraRadera
 2. Hej Carola! Vad roligt att höra från dig igen. Och vad roligt att du börjat rida igen. Jag har också haft ett längre uppehåll pga olika anledningar, fast jag har egna hästar. Nu är jag som sagt åter i sadeln och jag börjar med Tign som också hon är en läromästare trots hennes små egenheter. Man kan inte tro att Tign är 21 år och använd flera år inom läger, ridskola och turridning.

  SvaraRadera
 3. Carola Magnusson12 mars 2012 17:57

  Kan man boka in sig på ridläger på Pensionat Grannäs? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet ;-) I sommar ska vi börja hyra ut stuga med möjlighet att ta med häst.

   Radera