tisdag 3 april 2012

Snart

Förra årets minsta lamm, född av en fjolårstacka men pigg och allert!

Snart är det dax! Snart sätter lamningen igång. Beräknad start på lamningen är 9 april och då kan det komma lamm både något dygn före och efter men det brukar stämma ganska bra. Som alltid är det "gruv" innan första tackan lammat men sen brukar det bara rulla på.

5 kommentarer:

 1. Va kul, men lite slit också kanske? :) Varit på andra av tio träffar av fårkursen på JiLU, idag pratade vi om lammning och fick testa att vända felvända lamm rätt i en låtsas tacka. :D

  SvaraRadera
 2. Nyttigt! Har inte vänt så många lamm men det har hänt. Första gången var när en tacka hade tvillingar och den mindre hade dött (troligtvis någon dag innan lamningen)och låg i "utloppet". Då fick jag byta plats på dem i magen och sen gick det bra att få ut lammen. Men oj vad jag var slut på efteråt. Jag hade spänt mig i hela kroppen så när jag slappnade av var jag säker på att jag minst skulle vara tvungen att uppsöka akuten innan jag insåg att det bara var HELA kroppens muskler som protesterat ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja! :D Det är ju tur de. :) Ja kan tänka mig att de är jobbigt, de va ju tufft bara att hitta fellägen och fixa dem samt dra ut lammet ur låtsas tackan. :O

  SvaraRadera
 4. Och nu är jag klar. 29 välskapta lamm blev det. Även ett mycket vitt bagglamm med svarta prickar, som Jill är mormors mor till.
  /Annika Edlund

  SvaraRadera