lördag 19 maj 2012

Svalorna flyger


Idag har jag gett mig ut och börjat stängsla, inte för att min rygg är bra -men gräset växer! Det går faktiskt ganska bra bara jag tar det lugnt och tänker på hur jag rör mig, fast det går enerverande låååångsamt... Vanligtvis brukar jag ha både får och hästar ute på bete under de första två veckorna i maj. Dels så är de första grässtråna viktiga för att djuren ska få en så skonsam övergång från hö till grönt som möjligt och sen vill dom ju ut och röra på sig -Vem vill vara inne när hela naturen vaknar, svalorna flyger och göken gal!?

2 kommentarer:

  1. Hoppas ryggen håller och får och hästar håller sig inom stängslet, men du kan ju skicka ut din karl att fånga in dem, han är ju bra på att kuta!!??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får jag bara upp stängslet så håller sig nog djuren innanför. Dom gamla tackorna är ju vana att få sticka iväg på stort skogsbete så här i början av betet, så dom är lite sura och otåliga på att måsta vara i den lilla vårfållan, därför är dom inne på heltid tills hagen är klar. -För finns det någe mer enerverande än djur som smitit!?

      Radera