söndag 22 november 2015

Slakt

Fåren på sommarens bete i Karlsbäck
 
I helgen har vi slaktat årets lamm. Tog även bort en tacka som inte sett så pigg ut i höst och i helgen blev hon sämre. Aldrig roligt, varken med slakt eller avlivning, men nödvändigt. Men slakt ger ändå ett kvitto på hur året har varit och fast vi haft dåligt med bete och höet kom igång sent så har djuren växt mycket bra i år. Bra att veta för vinterns fortsatta utfodring.
Efter helgens slakt fick Allgott åter komma hem till tackorna. Troligtvis är många redan betäckta men har vi tur kanske vi får något lamm i mitten av april, då vi egentligen planerar för att ha lamningar här på gården!

5 kommentarer:

 1. Här har vi också slaktat och avlivat, skönt när det är gjort då beslutet har legat och skavt en tid. Det är alltid en lättnad när det äntligen är gjort, fint kött blev det också. Om vi hade plats skulle jag skicka lammen i november istället för det blir betydligt bättre klassning! Nu har vi hips vips en väldigt ung besättning där endast en tacka är över 5 år resten är mellan 1 och 3 år. Ha en fin vecka /Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är både för och nackdelar med att spara slakten till november. Själv tar jag hellre mindre djur och tidigare slakt. Men det som är huvudsaken är att man slaktar när det inte är för varmt och att det blir bra kött. I år var vädret perfekt och köttet blev riktigt fint!

   Radera
 2. Den här gången försvann min kommentar?

  SvaraRadera
 3. Har du ett slaktlamm att sälja?

  SvaraRadera