torsdag 7 januari 2016

Spiskramare

 
Sitter som i går natt och väntar inför att gå ut och ge lammen nattmål nr 2 när jag ändå är uppe. Det är kallt, riktigt kallt. Så kallt att det biter i kinderna och kläderna blir stela. Jag tycker om vintern men när det blir kallare än -20 är det för kallt. I går hade vi ner mot -28 som kallast och just nu -26. Behöver egentligen åka iväg en sväng till affären och inhandla mjölk, filmjölk och grädde till lammen men jag har bett dottern att handla när hon passerar affären efter jobbet i eftermiddag, känns onödigt att starta upp en kall bil när det ändå går en bil nästan samma sträcka. Även hundarna "håller sig" och går bara ut när det verkligen behövs.  Ja, man blir helt klart en spiskramare när det är riktigt kallt!

3 kommentarer:


 1. Spiskramare..den var bra
  Här borta på "fingermyra" har vi´gågra grader kallare än borta hos dig..men kylan verkar tänkt dämpa ner sig inför helgen Tur Karolina ser till att bi får det ni behöver..så du slipper ge dig iväg ut..både för kylans skull som för din trötta kropp

  SvaraRadera
 2. Ja spiskramare är verkligen rätt uttryck, sitter just nu på jobbet i grannkommunen och gruvar mig för att bilen kanske inte startar. Vi har -32 idag, onödigt att heva sig ut på vägarna, imorgon blir jag hemma. Jobbigt att få lamm precis nu och på köpet trillingar som jag förstår är ovanligt hos Gutefår. Hos oss är det ju mer regel än undantag så man är inställd på flaskisar. Lika bra att nappa flera då man ändå måste kliva upp. Lammbar funkar finfint när de blir lite äldre som tur är. God fortsättning och håll värmen i stugan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trillingar är ovanligt hos Gutar speciellt om de bara gått på bete och hö. I vanliga fall brukar jag arbeta för att tackan ska ta tillbaka sina lamm men i år "orkar" inte min arm och axel med det så då blir det flasklamm.
   Ja, det gäller verkligen att hålla värme i spisen och pannan, hoppas på lite varmare, gärna över -20.
   God fortsättning till er också!

   Radera