lördag 9 juni 2012

Kejserlig behandling

Ja, så har det blivit ännu fler djur här i Grannäs. I förrgår fick Mulan kattungar. Förlossningen gick segt och vi var på väg in till veterinären men så kom första ungen ut efter 4 timmars väntan. Sedan kom unge nr två under kvällen och kattmamman såg nöjd ut. I går på förmiddagen så flyttade jag in henne i lagårn och la henne i "kattsängen" och det såg tämligen lugnt ut. När jag med kameran i högsta beredskap gick ut efter ytterligare en timma så var det regält med blod i sängen och Mulan var blöt på bakkroppen. När jag tittade under svansen så stack det ut ytterligare en kattungetass. Så fram igen med kartong och handdukar och så åkte jag och grannen iväg till veterinären i Vännäs med Mulan och två kattungar.
Framme hos veterinärerna så såg man på röntgen ytterligare två kattungar i magen. Då undrade veterinären hur jag ville göra? Jag förstod inte riktigt hur han tänkte så jag frågade upp.
-Jo, vill du att vi ska göra kejsarsnitt och ta ut ungarna?
-Ja, vad kan man annars göra, frågade jag?
-Jo, det kan ju bli ganska dyrt och då väljer de flesta att ta bort katten för det är billigare...
-Hur mycket kostar det för kejsarsnitt och sterelisering då, frågade jag?
-Ca 5 500 trodde han.
Det blev akut kejsarsnitt och i samma veva blev hon stereliserad. Kattungarna i magen var som befarat döda men operationen i övrigt gick bra. Efter 3,5 timme fick vi åka hem. Nu ligger kattmamman och mår gott igen och de två kattungarna likaså.

Nu visade det sig att det kostade 6 700kr för hela operationen. Men även om det svider i plånboken så känns det bra att vi åkte in  -för mig var det inget alternativ att ta bort ett friskt djur som hör till gården...

2 kommentarer:

 1. Såå spännande! Hade velat att kameran och fotografen fungerat!
  Vet du att bara 23 % av inbetalade premier till djurförsäkringar går till behandling av våra älskade djur.Resten (87%)) går till löner, bilar, lokaler. mm mm mm
  Jag har en egen försäkring för mina husdjur. Jag sätter in premien på ett särskilt konto................ och DÄR finns nu MYCKET pengar!! Jag fick en ny dator av Molly o Missa i februari. De tyckte: "Såååå mycket kan det ALDRIG kosta" och att pengarna räckte till en dator!
  Håller alla tummar för Mulan och hennes kattungar! Hoppaas att efterfrågan i Västerfjället är STORT!
  /Ingemar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får hoppas att köparna står på kö -dom är ju värda sin vikt i guld! ;-)

   Radera