fredag 1 juni 2012

Svarte Petter

Det senaste här i Grannäs är Svarte Petter en blandrashund som är här på "socialisering". Med ett mycket brokigt förflutet men samtidigt mycket lite stimulans i sitt tidigare liv så ska han få "börja om" här hos oss. Efter en mycket orolig natt och dag börjar det nu lugna ner sig. För att hunden ska få göra av med lite energi så gav vi oss ut på en cykeltur i natt och en i förmiddags. Vi är nu uppe i 1,1 mil och innan natten kommer har vi nog hunnit upp i 2 mil. För den här hunden är det jättemycket motion och för mig också ;-)

3 kommentarer:

 1. Motion är bra, men mental "motion" gör honom ännu tröttare och relaxad efteråt. Lär honom att leta saker t ex.

  Lycka till med Svarte Petter!

  SvaraRadera
 2. Motion är bra, men mental "motion" gör honom ännu tröttare och relaxad efteråt. Lär honom att leta saker t ex.

  Lycka till med Svarte Petter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt med den mentala träningen. Men just nu är ALLT mental träning. Denna hund har suttit fastankrad i en lägenhet i nästan hela sitt liv, ca ett år, så varje löv som rör sig är nytt och spännande...
   Det som är så otroligt är att han lär sig så fort men det gäller att tydligt visa när, var, hur skåpet ska stå. Alla i familjen haft några tuffa dagar med att visa var gränserna går inte minst våra tikar har fått sätta honom på plats gång på gång. Detta tror jag bidragit till att vi i natt haft 7-8 timmars lugn och ro så att alla fått sova.

   Radera