fredag 2 november 2012

Prioriterade

Stona idag i regnslasket
 
I veckan har hästarna varit prioriterade. I onsdags kom Johan, hovslagar´n och gick igenom stona och med tanke på att det var 4 månader sedan sist så såg det riktigt bra ut, dock har dottern verkat de som behövt hovvård under dessa månader. Vår hovslagar fick tyvärr en skada i sommar som gjorde att han inte kunde arbeta. Vi hade funderingar hur vi skulle göra om hovslagar´n inte skulle komma tillbaka till arbetet inom en snar framtid men tack och lov så är Johan nu tillbaka även om det är på halvfart! Nästa vecka kommer Johan och tar pojkar som står hos dotter´n.
I går var det dags för 2a sprutan i grundvaccinering av Hera och Thor. Eftersom vi fodrar ensilage så vaccinerar vi alla hästarna mot botulism och detta skydd hade inte Hera sedan tidigare så då passar vi på att ta henne samtidigt som Thor får sina sprutor. De övriga stona fick också sina årliga vaccinationer i går. Valackerna fick sin årliga spruta när Thor kastrerades -det gäller att planera veterinärbesöken så att de blir så få som möjligt! ;-)

2 kommentarer:

  1. Jag hade hem hovslagar´n idag, men fick bara en skodd. Dom andra två får vi göra ett nytt försök med sedan dom bott in sig i nya stallet. Idag var dom för nervösa, men så var jag inte hemma själv utan fick förlita mig på maken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och lov är våra tämligen lugna hästar och eftersom vår hovslagare är uppbokad flera månader i förväg gäller det att få det gjort när han är här.

      Radera