tisdag 18 mars 2014

Full aktivitet hos hönsen

Igår var hönsen ute och letade för fullt på marken men idag håller de sig inne eftersom vi har fått ca 5cm snö. Annars upplever jag att Bjurholmshönsen är mer kavata att gå ut på vintern och lite snö stoppar inte födosök och sandbad.
Hönan som la sig ligger fortfarande, dock har hon lite svårt att ligga i ett och samma rede, skulle tro att det beror på att någon annat ligger i hennes rede när hon kommer tillbaka efter att ha ätit och sedan är hon inte tillräckligt dominant för att ta tillbaka redet. Tur nog är hon lätt att flytta och finner sig i det mesta.
I går kväll när jag kollade hade även en till höna lagt sig så nu ska jag ut och kolla om hon ligger kvar, dvs i samma rede och även efter att jag plockat ägg från henne. Gör hon det kommer jag att lägga under henne i morgon.

2 kommentarer:

  1. Roligt att de vill ruva redan nu! Jag har en araucanahöna som ligger också, men tycker det är lite väl tidigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det är en bra höna som ligger "som en pälsmössa" då fungerar det. Och den här hönan som legat en längre tid är envis men just nu har nog vårkänslorna slagit till hos fler hönor så en viss förvirring har utbrutit hos ruvhönan. Får se om det blir något i slutänden då jag fått flytta tillbaka henne flera kvällar och därmed har äggen hunnit bli kalla...

      Radera