onsdag 30 december 2009

Gårdagens väntan


"Valle`s"  nya utseende.

Valle är rädd om sin nos och jag kan förstå honom. Igår när veterinären var hit blev han rakad runt såret på nosryggen för att det skulle bli lättare att hålla rent, att vi dessutom klippt hans lugg dagen innan av samma orsak gör att han känner sig "lite stött i kanten". Men prognosen är god -det ser värre ut än det är! Sedan blev det ultraljud på stona. Tign var inte dräktig men på Thóra såg man ett litet föl! Så där var det som det skulle.
Tackan "P" och hennes vätskefyllda bog var inte heller något att göra åt, det ska få självläka och trotts att det hänger en "boll" med vätska och "dinglar" på hennes ben så är hon helt oberörd. Känns skönt att veta att det inte är "livsfarligt" för hon är verkligen en tacka som jag tycker om, social, lätt att hantera, fina livfulla lamm och en beskyddande mor!
När vi nu ändå hade veterinären ute så passade vi på att vaccinera alla hästarna mot hästinfluensa och botulism.
När vi höll på med hästarna igår så upptäckte Carolina att Stjarna höll på att tappa sina hörntänder. Hon hade tappat en och den andra "hängde och dinglade". Där har vi varit lite oroliga eftersom hennes mjölktänder har varit vridna och det har sett ut som betar som stuckigt ut, men de ordinarie tänderna kommer precis som dom ska -skönt!
Teet lyste med sin frånvaro igår men jag får väl vänta på något i dag också...

2 kommentarer:

  1. Men Valle vad har du gjort!

    Gott slut och gott nytt
    från oss i Orrböle

    SvaraRadera
  2. Nääämen lilla Valle gubben, vilken smäll han fått. Skönt att allt är bra ändå med djuren! Gott nytt år! Familjen hälsar!

    SvaraRadera