fredag 15 januari 2010

Tam Norrlänning?

Läste i morse detta på MSN:
”Vild utrotningshotad tigerhona med ungar har filmats i Sumatra
Långt inne i Sumatras regnskogar har Världsnaturfonden WWF fått unika videobilder på en utrotningshotad tigerhona med ungar. Idag finns endast 400 tigrar kvar på Sumatra, vilket bland annat beror på skövlingen av den tropiska skogen och illegal jakt. WWF uppmanar nu skogsbolagen att arbeta för att bevara regnskogen på Sumatra för att säkra de sista vilda Sumatratigrarna.”

Undra när vi får läsa följande:
”Tam utrotningshotad kvinna med barn har filmats i Grannäs
Långt inne i Norrlands skogar har Världsnaturfonden WWF fått unika videobilder på en utrotningshotad kvinna med barn. Idag finns endast 18 skrivna kvar i Grannäs, varav 3 är under 25 år. Detta tros inte bero på skövling av den norrländska skogen eller illegal jakt. WWF uppmanar nu alla som äger fastigheter i Norrland att bosätta sig på fastigheterna för att bevara Glesbygden i Norrland och för att säkra de sista tama Norrlänningarna!.”

2 kommentarer:

  1. Morrn Det var det bästa jag läst hittintills :0) Du är fyndig du..

    SvaraRadera
  2. Eller så kommer det helikoptrar/busslaster för att se de unika tama och utrotningshotade sista kvarlevarna. Dessa resor organiseras naturligtvis av "utflyttade" fastighetsägare/Ingastina

    SvaraRadera