lördag 30 juni 2012

Hurrvigt

Idag har det varit "hurrvigt" med regn hela dagen. Eftersom vi är väldigt vädermedvetna så här års så hade vi eldat i pannan redan igår så det skulle vara varmt och gott idag. Ja, det var inte så varmt igår heller för sedan i torsdags så har jag haft yllelångkalsonger!
Några som frodas i regnvädret är "sviar´n" och "knotten", redan vid 16-tiden idag ville hästarna in och jag förstår dom -det bet och kliade överallt under den korta stund jag var ute för att släppa in hästarna!
I Vitvattnet har min far satt upp en massa fågelholkar så att fåglarna ska häcka runt huset. Varför? Jo, förutom att det är trevligt med fåglar så tar de dessutom en massa flugor och insekter. Visste ni att den svartvita flugsnapparen äter cirka femton tusen insekter på en sommar!?

2 kommentarer:

  1. Vi har samma problem här och har också löst det med holkar, satte upp fler i våras ca 20 st och det är flugsnappare i de flesta plus alla svalor i ladan, de gör ett bra jobb men ändå så är det mygg och svidon. Hugaligen hur skulle det ha varit utan fåglarna? Vi har inte avänt Flusa eller liknande iår få se om vi klarar av att låta bli!

    SvaraRadera
  2. Carola Magnusson1 juli 2012 01:00

    Nämen hallå Annelie! Att man skulle hitta dig här. Hur känner du Christina? Jag och Christina skaffade våra första salukisar ur samma kull för nästan 25 år sedan.

    SvaraRadera