måndag 25 juni 2012

Slåttanna

Slåttermaskin modell äldre. Bilden är tagen här i Grannäs utanför Tommies museum.

Hos oss pågår "slåttanna" för fullt och idag har jag kört slåttermaskin för första gången i mitt liv. Mitt "traktorjobb" tidigare somrar har varit att köra inplastaren till balarna men i år har detta jobb försvunnit iochmed att vi bytt balmaskin och plastare till en kombimaskin, som gör båda sakerna på nästan samma gång. Under hela midsommarhelgen har hela familjen kört in sig på maskinen och idag var det min tur. Jag insåg ganska snabbt att det borde vara bättre om jag fortsatte att köra den traktor som jag kört tidigare år och bara körde nytt tillbehör så därför blev det slåttermaskin idag och det gick enligt egen utsago -jättebra!
Och pratar man om slåtter så kommer genast samtalet in på vädret!... Man kan ju undra om vi tänkt till riktigt när vi är lovade regn under morgondagen och slagit ut 2 "lejdor" idag men så såg det inte ut i prognoserna i förmiddags, har vi tur så får vi bara lite "skvitter" och annars är det bara att gilla läget...

3 kommentarer:

 1. Vädret har ju inte riktigt samma betydelse nu som förr? Då skulle höet sitta en vecka på hässjorna innan detr kunde tas in, en vecka utan regn! Nu har jag sett hur man balar i regn.
  Trots vädrets betydelse för slåttern när jag var liten bondpojke hände det ALDRIG att man arbetade på en söndag, oavsett vädret.
  mvh/Ingemar

  SvaraRadera
 2. Tusen tack, för att jag slapp bokstavsgissningskrånglet!
  /I

  SvaraRadera
 3. Hoppas slåttanna går bra och att ni slipper regnet.

  Tack för kommentar i min blogg! Eftersom jag bloggar på min hemsida så har jag ingen sådan där blå ruta där uppe, längst till höger i adressfältet, som det står RSS på *pekar*, och då kan man inte följa den som man följer "vanliga" bloggar, exempelvis blogspot.

  Ha det fint!

  SvaraRadera